Jogtalan volt a razzia a szcientológusoknál - döntött a bíróság

Jogellenesen folytatott házkutatást a Nemzeti Nyomozóiroda 2017 októberében a Magyarországi Szcientológia Egyháznál, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az akciót megalapozó határozatot - derül ki a szcientológai egyház által a hvg.hu-hoz eljuttatott bírósági határozatból.
Szepesi Anita, 2018. február 24. szombat, 13:29
Fotó: MTI Fotó

A bírósági határozat szerint a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, a Nemzeti Nyomozóirodának vissza kell szolgáltatnia a több száz doboznyi jogellenesen lefoglalt iratot és informatikai eszközöket - olvasható a portál cikkében.

A cikk szerint a bíróság kiemelte, hogy a nyomozó hatóság több ponton is törvényt sértett az eljárásában, és alapjaiban sérült a szükségesség és arányosság elve az intézkedés során. Ez a bírósági határozat jelzés értékű lehet a többi hatóság részére is, hogy jóhiszeműen és hivatali hatalmukat a törvényes kereteken belül gyakorolva forduljanak - jelen esetben - a Szcientológia Egyház felé - írta a lapnak Szikinger István ügyvéd.

Képünk forrása: MTI Fotó/Mihádák Zoltán

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pastorius, 2018.02.24 14:04

ahogy itt rebesgetik, ez a hajcihő is valszeg a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html