Jöhet a totál káosz januárban

Még nem jelent meg az a rendelet, amely szabályozni fogja az online pénztárgépek használatának bővítését, pedig január 1-jétől már ezzel kéne számlát adniuk például az autószerelőknek, a taxisoknak és a masszázsszalonoknak.
Napi.hu, 2016. november 8. kedd, 08:54
Fotó: Stockfresh

Bár a tervezetet bejelentették, a rendelet még nem jött ki az online pénztárgépek használatának kiterjesztéséről, ami azért gond, mert ha a jogszabály tovább késik, akkor az érintetteknek alig marad idejük az új módszer átvételére - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Számos szakmának kellene január 1-jétől csatlakoznia azokhoz a kiskereskedőkhöz, akik a NAV-hoz bekötött pénztárgépet használnak.

Ezek közé tartoznak az autószerelők, a gépjárműalkatrész-kereskedők, a diszkók, a fogyasztóhelyek, a masszázsszalonok, a taxisok és mások. Az automaták üzemeltetői kiharcolták, hogy csak 2017. június végén kelljen belépniük a rendszerbe.

Ráadásul még vannak tisztázatlan részletkérdések. A taxisoknak például még lennének kéréseik, akárcsak a masszőröknek. Emellett arra is panaszkodnak a vállalkozói érdek-képviseletek, hogy nem kaptak pontos tájékoztatást arról, honnan lehet majd megrendelni az új kasszákat és milyen módon kaphatnak a megvásárlásához állami támogatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK