Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Földvári Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány az Osztrák Köztársaságból történő határátlépésről szóló, 216/2020. (V. 21.) rendelete a Magyar Közlöny május 21-ei, 2020. évi 115. számában jelent meg. A jogszabály május 22-től a járványügyi vészhelyzet megszűnéséig hatályos.

A határátlépés akkor lehetséges, ha a belépő személy "a belépést megelőző 4 napnál nem régebben készült, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat - SARS-CoV-2 teszt - eredményét tartalmazó, angol vagy magyar nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében aktuálisan nem mutatható ki."

Ha az ilyen feltételekkel Magyarországra érkezett személy a határátlépést követő 14 napon belül észleli magán a koronavírus tüneteit, akkor a lakóhelyét, tartózkodási helyét vagy szálláshelyét nem hagyhatja el, és haladéktalanul köteles telefonon értesíteni a járványügyi hatóságot.

Egyebekben a határátlépés szabályait továbbra is Az egészség és élet megóvása, valamint a nemzetgazdaság helyreállítása érdekében elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről szóló 81/2020. (IV. 1.) kormányrendelet határozza meg.