Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jó negyedévet zárt az Alteo-csoport. A konszolidált árbevétel 30, az EBITDA 58 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, miközben a nettó eredmény megháromszorozódott - közölte a társaság.

A főleg a bőnyi szélerőműpark tavalyi megvásárlásának, a szintén 2019-ben átadott naperőműveknek, továbbá a társaság hő- és villamosenergia szegmensében realizált rekordbevételnek köszönhető teljesítmény nem csupán kiemelkedőnek számít, hanem ismételten megerősíti azt, hogy az újgenerációs energiaszolgáltató fő profittermelő tevékenységeinek dinamikáját a járványhelyzet sem törte meg.

A csoporszintű árbevétel 5,474 milliárd forintos bővülésében elsősorban a hő- és villamosenergia-termelés és az ezt menedzselő szabályozási központunk többletbevétele játszott szerepet, valamint a tavaly megvalósult beruházások és felvásárlások eredményeképpen jelentkező plusz árbevétel"

- mondta Bodnár Zoltán, a cégcsoport gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Ifj. Chikán Attila vezérigazgató pedig azt mondta: "Az előző két negyedévhez hasonlóan a mostaniban is beigazolódott, hogy az Alteo-csoport legjövedelmezőbb üzleti tevékenységein nem hagy nyomot a pandémia miatti gazdasági visszaesés."

A tavaly közzétett stratégia mentén már a negyedév zárását követően gyarapította tovább megújuló erőművi és egyben legjobban válságtűrő eszközportfólióját az Alteo: október 15-én lett 100 százalékban tulajdonosa egy 15 MW-os bábolnai szélerőműparknak. Szintén a zárás után és jelentős intézményi befektetői túlkereslet mellett zajlott az október 6-ai kötvénykibocsátás: az MNB Növekedési Kötvényprogramjában már tavaly is aktív vállalatnak ezúttal 3,8 milliárd forint névértékben jegyezték le a kötvényeit a jegybanki kezdeményezés keretein belül, rendkívül kedvező futamidővel és hozamfeltételekkel. Ifj. Chikán Attila hozzátette: "A beruházások és a sikeres kötvénykibocsátás egyszerre javítja a jövőbeni bővülés esélyeit és erősíti az Alteo válságálló-képességét."