Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erről azt követően adtak ki közleményt, hogy a HírTV egy hangfelvételt mutatott be, amelyen Handl Tamás, a FÖRI új vezetője egy állománygyűlésen arról beszél: az eddigi gyakorlattal szemben jóval nagyobb mértékben, akár kétszer, háromszor gyakrabban kell büntetni a szabálytalanul parkoló autósokat.

A Főpolgármesteri Hivatal azt közölte: a "HírTV-ben megjelent törvénytelen hangfelvétel miatt" belső vizsgálat indul a cégnél.

Akadályozzák a forgalmat, tönkreteszik a zöldterületet

A büntetések kiszabásakor minden esetben elsődleges szempont Budapest közlekedésének felügyelete, a forgalom zavartalan működése. Nem tartják megengedhetőnek, hogy a szabályokat semmibe vevő autósok akadályozzák vagy akár meg is bénítsák a forgalmat, zöldterületeket tegyenek tönkre szabálytalan parkolással, vagy a parkok mellett akadályozzák a gyalogos közlekedést - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Budapesten nem napi 5-6 szabálytalanság történik, ahogyan ez az előző vezetés számaiból látszik, ennyi intézkedés tehát egy 2 milliós fővárosban nem elegendő a rend megteremtéséhez. Ideje elkezdeni a hatékonyabb működést, a komolyabb jelenlétet a főváros közterületein - a Főpolgármesteri Hivatal szerint erről szólt a FÖRI igazgatójának beszéde a januári állománygyűlésen.

Elosztják a bevételt

A szervezetnél a kerékbilincselésből és gépjármű-elszállításból származó bevételek maradnak, ebből a forrásból javulhat a FÖRI működési hatékonysága. A közigazgatási bírságok teljes összege az illetékes önkormányzathoz folyik be, míg a helyszíni bírságok közvetlenül a Magyar Államkincstár számlájára érkeznek.

A Főpolgármesteri Hivatal támogatja a FÖRI új vezetésének törekvéseit, amelyek a fokozottabb jelenlétet, ezzel együtt a rendezettebb, élhetőbb Budapest érdekeit szolgálják, köztük azt is, hogy a város zöldfelületeit ne szabálytalanul parkoló autók foglalják el, hanem a város lakói használhassák - írta a főváros a közleményben.