A cég szerdai közlése szerint az adózott eredmény 13 százalékkal nőtt - 586 millió dollárra, részvényarányosan 78 centre - miután a bevételek enyhe csökkenését ellensúlyozták a kisebb adóterhek. A bevétel 2 százalékkal 14 milliárd dollárra esett. Elemzők 70 cent profitot vártak.

Az első negyedévben nagyjából fele-fele arányban oszlott meg a bevétel a repülőgépeket, valamint a hadiipari és űrtechnikai eszközöket gyártó részleg forgalma: az előbbinél 5 százalékkal 7,12 milliárd dollárra csökkent a bevétel, míg a másik üzletágban 7,62 milliárd dolláros szinten stagnált.

A nyugat-európai repülőgépgyártó konzorcium által gyártott Airbus nagy riválisa megerősítette az idei év egészére vonatkozó előrejelzését, amely szerint az egy részvényre jutó nyereség 3,80-4,00 dollár között, a bevétel 68-71 milliárd dollár között lesz.

A társaságnál azt is megerősítették, hogy többszöri halasztás után az idei harmadik negyedévben megkezdődik a Boeing 787-es, Dreamliner névre keresztelt gép kiszállítása az ügyfeleknek.