Jól járt az államtitkár felesége

Jelentős támogatást kapott a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter államtitkárának felesége érdekeltségében lévő cég. Külön érdekesség, hogy Horváth István másodállásban a sertéstenyésztők szakmai szövetségét vezeti, a cég a sertéságazat fejlesztésére kapta a pénzt.
Komócsin Sándor, 2018. február 5. hétfő, 09:07
Fotó: Pixabay

Főleg uniós forrásból 109 millió forint támogatást kapott sertéságazat fejlesztésére a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Kósa Lajos egyik államtitkára, Horváth István feleségének cége - írja a Népszava. Ezzel együtt csak tavaly bő 400 millió forint állami és uniós támogatást szakított a hatéves vállalat.

Az államtitkár felesége angoltanár, a napilap újságírói nem találták nyomát, hogy a vállalkozás 2011-es alapítása előtt is foglalkozott volna mezőgazdasággal. Horváth István tavaly októberig a kormány sertésprogramjáért felelős miniszteri megbízott volt, ma pedig a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének  elnöke.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2018.02.05 10:50

Na pont ezért tart ott a magyar mezőgazdaság ahol, tolvajok,csókosok kezében van minden és csak a támogatások felmarkolása a cél. Ezért szorulunk importra tejből,tojásból,húsból stb, a szövetkezeti rendszert érdemes volt szétb@szni, kellett a föld a g.ci politikusoknak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html