Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vádlott 2016 májusától kezdődően több mint egy évig több internetes portálon a vásárlók körében nagy népszerűségnek örvendő márkájú használt mobiltelefonokat árult kedvező áron.

A hirdetéseire összesen 45 személy jelentkezett, akiket rávett arra, hogy postai úton vagy banki utalással legalább a telefonok vételárának előlegét fizessék ki neki. A megtévesztett sértettek 10 ezer és 80 ezer forint közötti összegeket küldtek el a vádlottnak, aki miután megkapta a pénzt, a hirdetéseket törölte és a vásárlók soha többé nem tudtak kapcsolatba lépni vele - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A férfi a mintegy 13 hónap alatt 1,22 millió forintot keresett, amit a becsapott személyek eddig még nem láttak viszont.

A korábban is csalás miatt elítélt, és a jelenleg is hasonló bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetését töltő férfivel szemben az ügyészség újra börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a sértetteknek okozott kár miatt előterjesztett polgári jogi igények érdemi elbírálását is indítványozta.

A fotó illusztráció, forrása: Shutterstock.