Jön a félmilliós támogatás a gázkonvektor cseréjéhez - mutatjuk, mit lehet tudni róla

Összesen 1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon melege program keretében gázkonvektorok cseréjéhez – adta hírül a a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 21. hétfő, 13:53
Fotó: Napi.hu

Az Otthon melege program keretében meghirdetett pályázati konstrukció hatására nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is.

A 2014 szeptemberében indult Otthon melege program mára már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította.

A hazai lakóingatlanokban közel 3 millió korszerűtlen gázkonvektor működik. Mielőbbi cseréjük elősegítése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 80 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A gázkonvektorok cseréjéhez 2017. szeptember 21-én 8 órától a rendelkezésre álló 1,5 milliárd forint összegű forrás kimerüléséig, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül igényelhetnek támogatást az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek.

A pályázati felhívás, a pályázati útmutató és annak mellékletei 2017. augusztus 21-étől érhetőek el a konvektor2017.nfsi.hu pályázati portálon. A pályázattal kapcsolatos kérdésekben az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. (NFSI) Ügyfélszolgálata ad bővebb tájékoztatást. (Sok sebből vérzik a kazáncsereprogram.)

HOZZÁSZÓLÁSOK