Jön a pénz Magyarországra

Beruházások tekintetében jól áll Magyarország - állítja az ITD Hungary-t idéző Világgazdaság.
NAPI Online, 2008. november 24. hétfő, 08:36
Fotó:

Az ITD Hungary nem panaszkodhat a világgazdasági válság miatt: csak a harmadik negyedévben nyolc kedvező befektetői döntés született, ami kétezer új munkahelyet és 260 millió euró beruházást jelent Magyarország számára - írja a Világgazdaság.

December elején megkezdődik a Daimler magyarországi beruházása, s ezzel útjára indul a magyar beszállítók számára a Mercedes-beszállítói program is. Az első körös tárgyalások már folynak, ezen a vonalon akár 10-12 ezer új munkahelyre is lehet számítani a jövőben - mondta az újságnak Rétfalvi György, az ITDH vezérigazgatója.

Az ITD Hungary a hazánkban jelen lévő befektetők körében végzett felmérése szerint a vállalatok - az autóipar és az elektronikai iparág kivételével - nem számítanak arra, hogy a válság közvetlen hatással lesz rájuk. A jövőbeli tervek revíziója, a fejlesztések újragondolása a legtöbb helyen napirendre került, ám a termeléscsökkentés, a racionalizálás az autóipar és az elektronika területén vetődött fel.

Az autóipar veszteségeit a szolgáltató szektor befektetései ellensúlyozhatják, hiszen a költséghatékonyság miatt ebben az ágazatban várható a tevékenységek áthelyezése. Rétfalvi szerint Magyarország elhelyezkedését, infrastruktúráját és a többi versenyelőnyt jelentő tényezőt nem érinti a pénzügyi válság.

HOZZÁSZÓLÁSOK