A kormány nem számít arra, hogy november elsejéig érdemi lépéseket tegyenek a devizahitelesek támogatásáért, ezért az NGM gőzerővel dolgozik, elő fogjuk készíteni a javaslatokat - mondta Varga Mihály csütörtöki sajtótájékoztatóján. A nemzetgazdasági miniszter érdemi újdonsággal nem szolgált a programról, olyan megoldásra készülnek, amely nem egyszeri költséget jelent a gazdaságnak és a bankoknak, hanem időben széthúzott lesz. Az NGM egyeztet a jegybankkal, a kormány a javaslatok a jövő szerdán tárgyalja - tette hozzá.

Szintén a jövő héten tárgyal a kormány az ingyenes bankkártyás fizetés kérdéséről, illetve dolgozik az NGM a havi kétszeres készpénzfelvételen is.

A húsáfa és luxusadó kérdésével kapcsolatban Varga is elmondta - Rogán Antal után - hogy lehet, hogy a téma képviselői javaslatként előkerült. A NGM mindkét témában elkészítette a szakmai javaslatait, a kormány megtárgyalta, ám az adócsomagba az nem került be. Nem volt még olyan törvény - amely változatlan formában ment volna keresztül a parlamenten - tette hozzá.