Jönnek a csokos vizsgálatok - az építkezéseken és éttermekben is lesznek ellenőrök

Több területen, a csokos támogatásoknál, az építőiparban és vendéglátásban foglalkoztatottaknál lesznek jövőre hatósági ellenőrzések.
Csernátony Csaba, 2019. november 13. szerda, 08:06
Fotó: Getty Images

Jövőre célellenőrzéssel vizsgálják majd a hatóságok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keretében idén nyújtott támogatásokat - derül ki a Pénzügyminisztérium - kedden publikált - jövő évre szóló ellenőrzési tervéből.

A minisztériumi terv szerint azt nézik majd az ellenőrök, hogy a csokos támogatottakat nem kötelezték-e - akár a hivatal, akár a Magyar Államkincstár, akár a bíróság - az elmúlt öt évben a nekik nyújtott állami lakástámogatás - korábban szocpol - visszafizetésére. Ez ugyanis kizáró ok a csoknál. Az ellenőrzés célja, hogy az adatokat összefésüljék a Magyar Államkincstár felügyelete alatt működő lakástámogatási informatikai rendszer (LakHat) nyilvántartásával.

A minisztériumi terv szerint a csokos támogatások több más területen is lesznek vizsgálatok, például az önkormányzati adózási feladatokat, munkaerőpiaci támogatásokat, az építőiparban és vendéglátásban dolgozók foglalkoztatását ellenőrzik majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Balazska0608, 2019.11.13 14:12

De csak azoknál a csokosoknál lessz nagy ellenörzés ahol nem a maffia épít.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html