Jönnek a traffipaxok Budapest új "halálútján"

Minden akadály elhárult a VÉDA-kamerarendszer kiépítése elől a Szentendrei úton, ahol idén több baleset is történt - mondta az InfoRádióban az óbudai polgármester. Bús Balázs közölte várhatóan 2018-ban már működhet az új rendszer.
K. Kiss Gergely, 2017. október 19. csütörtök, 07:58
Fotó: Napi.hu

Idén márciusban a III. kerületi Szentendrei úton egy ámokfutó nagy sebességgel belerohant egy előtte álló autóba, aminek következtében az abban ülő két ember életét vesztette. A balesetben elhunytak egyike Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakozó.

A megrázó eset után Bús Balázs, a kerület polgármestere ismét a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy a már országosan kiépített VÉDA közúti intelligens kamerarendszert bővítsék ki, és a Szentendrei útra is helyezzenek ki kamerákat.

A fejleményekről Bús Balázs az InfoRádiónak elmondta, hogy a belügyi tárca és a Budapesti Rendőr-főkapitányság is pozitívan reagált a megkeresésre. Kiválasztották a helyszínt, ahol a VÉDA-rendszert fel lehetne szerelni, ez pedig a Záhony utcai csomópont lenne.

A kamerák telepítése jelentős költségekkel jár: sávonként 22 millió forint a kiépítés, a Szentendrei úton így 154 millió forint.
Ennek a felét a minisztérium és a BRFK, a másik felét az önkormányzat vállalja. Bús Balázs közölte, hogy a főváros megígérte, hogy részt vállal a költségekből.

HOZZÁSZÓLÁSOK