A Tabánban lévő Alexandriai Szent Katalin-templomban tartotta esküvőjét Orbán Sára és Szokira Tamás. A lagzit már nem Budapestre, hanem az alcsútdobozi Puskás Hotelbe szervezték.

A séf nem más volt, mint Széll Tamás, a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjének nyertese, vagyis feltehetően az esküvői menüt is ő prezentálta a vendégeknek - írja a borsonline.hu.

A hotel udvarán vasárnap még állt a színpad, és morzsapartit is tartottak a vendégeknek.

Hatalmas buli volt tegnap, nagyon jó zenével és óriási tűzijátékkal. Bár mi inkább a rendőri jelenlétet érzékeltük. Nagyon sokan voltak, a vendégek egy része sötétített ablakos Mercivel érkezett

- mondta a Borsnak egy helyi férfi a kocsmában.

A szertartásra ugyan azzal a szürke Jaguarral érkeztek, mint amelyet Orbán Ráhel eskövőjén is használtak. A kocsit Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia vezette. Ezt már a Blikk tudta meg egyik olvasójától.

Első szerelem

Az ifjú férj személye már ismert volt, Szokira Tamás, aki korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban titkárságvezető volt, majd Brüsszelben dolgozott Navracsics Tibor európai parlamenti képviselő asszisztenseként. Orbánék közelében 2014 tavaszán tűnt fel, ekkor szerepelt a római vakáció­jukról közzétett családi képeken, mint az akkor 20 éves Sára udvarlója. Ő volt Sára első nagy szerelme - írja a Blikk.

A lap 400 fős vendégseregről írt, a hotelt még vasárnap is biztonságiak védték, belépni nem lehetett. Orbán Viktor az éjszakát a házában töltötte. Erre utalt, hogy a Pancho Aréna mellett, illetve szemben a házzal kora reggel két fekete furgon is parkolt, benne biztonsági emberekkel.

A címlapképen Orbán Sára és Orbán Viktor látható. Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger