A parlament hétfőn elfogadhatja egyebek mellett a biztosítási adóról és a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatokat - amelyek a tervek szerint jövő január 1-jén lépnek hatályba -, valamint több nemzetközi egyezményt - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke.

Az interpellációikat, azonnali kérdéseiket és kérdéseiket jövő héten kivételesen nem hétfőn, hanem csütörtökön tehetik fel a képviselők.

Hétfőn, a határozathozatalokat követően vitázik majd a Ház a világörökségi törvény fideszes kezdeményezésű módosításáról, valamint - ha napirendre veszik - az állattenyésztési törvény változtatásáról.

Csütörtökön, az interpellációs időszak után dönthet az Országgyűlés az iskolakerülés elleni fellépést biztosító indítványról, majd szavaz a 2013. évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokról, és elfogadja a büdzsé főszámait. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábbi közlése szerint a sarokszámok és a fejezeti főszámok júliusi elfogadása után ősszel, szeptember 23-án dönthet a Ház az ország 2013-as végleges költségvetéséről. A büdzséhez egyébként eddig több mint 300 módosító javaslat érkezett, amelyek döntő többségükben ellenzéki indítványok.

A nyár utolsó plenáris ülésén a képviselők emellett jóváhagyhatják többek között az elektronikus hírközlést érintő törvények módosítását, a tankönyvpiaci, a köznevelési és a felsőoktatási törvények módosítását, az Erzsébet-programról szóló javaslatot, és változtathatnak az idei költségvetésen is, mégpedig azért, hogy - a hiány változatlanul hagyásával - egyebek mellett forrást biztosítsanak az európai uniós támogatású projektek finanszírozásának javítására.

A parlament őszi ülésszaka várhatóan szeptember 10-én kezdődik majd.