Szerdán napközben száraz levegő alakítja a Kárpát-medence időjárását, majd estétől északnyugat felől melegfront felhőzete húzódik fölénk, csütörtökre virradó éjszaka többfelé várható havazás - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hasonlóképpen vélekedik az eumet.hu is, amely szerint szerda délután még mindig kifejezetten hideg, fagyos marad az idő, de kissé már érezhető lesz az enyhülés. Délen várható a több felhő, másutt túlnyomóan derült lesz az ég, így számottevő csapadék sehol nem hullik. A légmozgás pedig gyenge marad. Este, északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, majd éjszaka országszerte beborul az ég. Kezdetben északnyugaton, majd egyre többfelé kezd el havazni, illetve alakul ki hószállingózás. Északon és a középső országrészben pár centiméteres friss hótakaró is kialakulhat reggelre. Másutt csak kevés hó várható, illetve északnyugaton havas és ónos eső sem kizárt.

Frontmentes, de hideg idő lesz szerdán az Időkép szerint is. Mint írták, napközben megszűnik a csapadék, és hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, majd este nyugat-északnyugat felől felhők és ezzel együtt havazás érkezik. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délnyugati szél. A hideg hajnalt követően napközben 0, -5 fok valószínű.

Csütörtökön jelentősen enyhébb, nedvesebb légtömeg érkezik térségünkbe - írja az eumet.hu. Szerintük erősen felhős, illetve borongós és szakadozottan felhős, naposabb időszakok és területek váltakoznak majd. Élénk, olykor erős lökésekkel kísért nyugati, délnyugati szél támad. Tartósabb havazásra elsősorban a hajnali órákban lehet számítani az északi és középső országrészben. Délelőtt nagyrészt felszakadozik a felhőzet, illetve a keleti határvidéken még a délelőtt folyamán is esik várhatóan a hó. Napközben időszakos hószállingózásokra, valamint nyugaton, északnyugaton átmeneti ónos és havas szitálásra is fel kell készülni.

Éjszaka viharossá erősödik a déli szél. Újabb csapadékhullám érkezik. A déli és középső országrészben eső, havas eső, ónos eső is előfordulhat, míg északon a hóesés látszik valószínűbbnek.

Az előjelzéseket nézve az látszik, hogy a hét végéig folyamatosan nő hőmérséklet, ám a jövő hét elejétől újra beköszön a kemény tél és nem lesz ritka a -10 fokot bőven meghaladó hideg sem.