BUX
38240

Jövőre lesz állami vagyonleltár

A kormány a következő években nem tervez privatizációs eljárásokat - a cél az állami vagyon megőrzése - hangzott el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtótájékoztatóján. A vagyonkezelő az év végéig elkészíti a vagyonleltárt az állami vagyonról.

Papp Zsolt, 2010. december 1. szerda, 10:28

Az állami vagyont 40-44 ezer milliárd forintos értéken tartják nyilván - ebből a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 15 ezer milliárd forintnyi vagyont kezel - mondta Halasi Tibor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elnöke. A kormány a következő években nem tervezi az állami vagyon csökkentését - vagyis nem lesz privatizáció - hangzott el. A MNV Zrt. állami vagyonleltárát a 2011-re tisztázzák le - ehhez teljesen új informatikai fejlesztésekre lesz szükség - mivel az elmúlt években elkészített informatikai rendszerek alklamtalnok ennek kezelésére. 

Korábbi tervekkel szemben 2012-re csúszik az új közbeszerzési törvény megalkotása - mondta Jánosi Andrea, a fejlesztési minisztérium helyettes államtitkára. A tárca elképzelése szerint teljesen új szerkezetű törvényt alakot a minisztérium, egyszerűsítve az eljárásokat. Az elképzelések szerint egy időtálló jogszabályt kívánnak alkotni - olyant, ami nem szorulna folyamatos korrekcióra.

A magánpénztári vagyon értékesítésével kapcsolatban elhangzott, hogy nem érkezett a minisztériumhoz megkeresés a gazdasági tárcától - mondta Székács Péter helyettes államtitkár. A gazdasági tárca elképzelése szerint a pénztárak ingatlanvagyona az MNV Zrt-hez kerülne.