Júliustól eltűnnek a Konzum-részvények a Budapesti Értéktőzsdéről

Július 1-jétől törli a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. törzsrészvényeit a terméklistáról a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) - derül ki a tőzsde vezérigazgatójának BÉT honlapján pénteken közzétett határozatából.
K. Kiss Gergely, 2019. május 24. péntek, 18:42
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Konzum-részvényekkel utoljára június 24-én lehet kereskedni - írja az MTI.

A kibocsátó április 24-én kérte részvénysorozatának törlését a tőzsdétől az Opus Global Nyrt.-be történő beolvadása miatt.
A társaságok közgyűlései áprilisban döntöttek a Konzum beolvadásáról az Opus Globalba június 30-al.

A Konzum és az Opus Global részvényeinek átváltását 2:1 arányban határozták meg. A cserearány megállapításakor a társaságok 2018. december 31-i fordulónapra számított IFRS szerinti konszolidált saját tőkéjét vették alapul, mely tisztítás nélkül a Konzum Nyrt.-nél meghaladta a 73,8 milliárd, az Opus Global Nyrt. esetében pedig a 280,4 milliárd forintot.

Az egy részvényre eső saját tőke meghatározásakor a társaságok saját tőkéjét csökkentették a nem ellenőrző részesedések értékével, illetve a Konzum esetében a tőzsdei társaság tulajdonában lévő Opus Global részvényekből származó átfogó eredménnyel (6,5 milliárd forint) is. Így a Konzum Nyrt. esetében az egy részvényre jutó saját tőke 154 forint, míg az Opus Globalnál 314,1 forint lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK