Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei díjazottak között van Balázs Elemér György zongorista, Cseh Péter dzsesszgitáros, Csőke Flóra csellista, Dobszay Péter karmester, orgonista, Jenei Erzsébet hárfás, Korossy-Khayll Csongor hegedűs, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Scheuring Kata fuvolista, Szokolay Ádám Zsolt zongorista és Tóth Kristóf hegedűs.

A 12. alkalommal átadott elismerésben eddig több mint 100 tehetséges fiatal részesült - közölte Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón. Elmondta, hogy a fiatal, kiemelkedő tehetségek megújuló erőforrásai a kultúrának, s ezért is különleges alkalom ennek a díjnak az odaítélése.

A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora azt hangsúlyozta, hogy Magyarország zenei nagyhatalom. Hozzátette: nagyszerű fiatalok közül választották ki a díjazottakat, s a döntést kiegyenlítettnek érezte, hiszen majdnem minden hangszer művésze, énekes és dzsesszzenész is részesülhetett az elismerésben.

Idén a zsűri tagja volt Balázs János zongoraművész, Binder Károly zeneszerző, zongoraművész, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fazekas Gergely zenetörténész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Jakobi

László csellóművész, hangversenyrendező; Marton Éva operaénekes, Szentpáli Roland tubaművész és Vásáry Tamás zongoraművész, karmester.