Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A belföldi értékesítési árak átlagosan 7,3 százalékkal nőttek, ezen belül a hattizednyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 7,7, a több mint egyharmadnyi súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai 7 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérten. Az ipar exportértékesítési árai 7,6 százalékkal nőttek az előző év júniusihoz képest.

2018. júniusban a 2017. júniusihoz képest:

Az ipar belföldi értékesítési árai 7,3 százalékkal emelkedtek. Az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül belföldön az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 9,8, a beruházási javakat gyártókban 4,7, a fogyasztási cikkeket gyártókban 1,4 százalékkal nőttek az árak.

Az ipari exportértékesítés árai 7,6 százalékkal emelkedtek, ezen belül a (96,4 százalékos súlyt képviselő) feldolgozóiparban 6,8, a (3,4 százalék súlyú) energiaiparban 25 százalékkal nőttek az árak ágazatspecifikus piaci hatások következtében.

2018. január-júniusban a 2017. január-júniusihoz képest:

A belföldi és az exportértékesítés árai egyaránt 4,4 százalékkal nőttek, így az ipari termelői árak összességében 4,4 százalékkal magasabbak voltak.

Fotó: Pixabay