Kamatvágás és az USA lesz a fókuszban

Kedden nemzetközi fronton az amerikai makroadatoké lesz a főszerep, itthon pedig az MNB monetáris tanácsa vághatja tovább az alapkamatot.
Napi.hu, 2013. október 28. hétfő, 20:03
Fotó: Napi.hu

A hét második napján az MNB monetáris tanácsa ismét az alapráta csökkentéséről dönthet, a piac újabb 20 bázispontos vágást vár, amivel a kamat szerdától 3,40 százalékra apadhat. A 14 órakor publikálandó kamatdöntés előtt  a foglalkoztatottság és a munkanélküliség július-szeptemberi alakulását bemutató statisztikákat, az ÁKK pedig a háromhónapos diszkontkincstárjegyek aukcióját tartja, 40 milliárd forintos meghirdetett mennyiséggel.

Nemzetközi fronton az amerikai adatoké lesz a főszerep, hiszen előbb a termelői árindexek, és - ami piaci szempontból fontosabb - a kiskereskedelmi statisztikák érkeznek, majd az októberi fogyasztói bizalmi index lát napvilágot. Ami az ezekkel kapcsolatos várakozásokat illeti, a kiskereskedelmi forgalom stagnálhatott szeptemberben az augusztusi szerény növekedést követően, a bizalmi barométer értéke pedig kisebb lehetett a megelőző havinál. Délelőtt érkezik egy fontosabb európai adat is: a GfK német fogyasztói bizalmi indexének novemberi értéke 7,2 pont lehet, ami az előzőt 0,1 ponttal múlja felül.

HOZZÁSZÓLÁSOK