A járvány miatt módosul a közúti közlekedés

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon - írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Szabó Dániel, 2020. november 13. péntek, 09:34
Fotó: Getty Images

A kamionstop főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben. A folyamatos áruellátás érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást. A kamionstop ideiglenes feloldására idén március közepétől június végéig már volt példa. A szakmai szervezetek részben a járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az ITM intézkedését - közölték a részleteket a döntés hátteréről.

A felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat, valamint folyamatosan biztosított legyen az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltése és a késztermékek elszállítása. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat.

A szerdától kihirdetett kijárási tilalom szabályozásában is részleges kivételt jelent az áru- és termékszállítás.

HOZZÁSZÓLÁSOK