Kampányba kezd a kormány - minden háztartásba bekopogtatnak

Tájékoztatási akciósorozatot indít a kormány – jelentette be Gíró-Szász András kormányszóvivő hétfőn a parlamentben. Az elmúlt két és fél évben átalakult az ország, Magyarország jobban teljesít – idézte a kormányszóvivő a kampány szlogenjét.
NAPI, 2013. február 25. hétfő, 14:26
Fotó: Napi.hu

Egy tájékoztatási sorozatot indít a kormány, hogy tudatosítsa az országban, hogy mit ért el a kormány. Az első ütem négy hétig tart: minden magyar háztartásba propagandakiadványokat juttat el, online, óriásplakát és újságkampányba is kezdenek. Az akciók költségeiről a kormányszóvivő nem akart nyilatkozni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2013.02.26 07:54

@rw: Látom, az egyéni érdekeltségekkel nem foglalkozik, s azzal sem, hogy hogy lehet a társadalom tagjait rávenni a jövőben egyre romló eltartotti arány kezelésére...

Én leírtam.

Tanuljon egy kis pszichológiát is!

különben roppant gyorsan vadkapitalista eutanáziás viszonyok jönnek majd hazánkba!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

labandy, 2013.02.26 07:45

@rigolya: Ez mi, ha nem az államcsőd?

"Egyet már most biztosan tudunk. A kormányunk folyamatosan hazudott! Egész eddig azt állították az IMF-nek, a befektetőknek,(nekünk), hogy az IMF-fel meg akarnak állapodni! És csak és kizárólag emiatt mentek le a kamatfelárak, nem a töketlen fajankóink miatt. A piac első alkalommal beszopta, de ha jön a szahara, akkor hiába szorulunk meg, nem hisznek már a kormányunknak ők sem! Remélem a farkasok ezeket a hazugokat is széttépik, minrt a hasonló pásztor birkáit. (Különben nálunk a birkákat eléggé megtépték már a farkasaink, de most ők következnek!)
Óriási átverás a szemfényvesztés most itt a dollárral!
Senki sem meri bevallani, hogy az árfolyamkockázata óriási! Olyannyira, hogy a magyar bankok emiatt nem is adnak abban hitelt!!! Ez figyelmeztethetne mindenkit! Legfeljebb majd megint a kiflitolvaly panamázó "szenátorasszony"(, aki már a nyugdíjjaink nagyrészét ellopta - emlékezzünk rá hosszan, amikor nyugdíjként 2-3-szorosát kaphatnánk majd minden hónapban!) vérbenforgó szemekkel magyarázza majd, hogy megint megtámadták Mo-ot a zsidó karvalytőkések , - mert többszörösét kell majd fizetnünk, mint IMF-megállapodással kellett volna a kamatok és árfolyamváltozások miatt. Nem merik bevallani a cikkben hivatkozott befektetők sem, hogy az IMF-pénzek portfolioban vannak, nem egy devizanemben, így az árfolyamkockázat is szét van terítve! Nekünk egyébként a legbiztonságosabb az Euro lett volna, mert gazdasági kapcsolataink révén abból jön be leginkább, ill. többé-kevésbé a forint is együttmozog azzal (ha a matolcsiék meg nem szólalnak!) Nyilvánvalóvá vált azis, hogy zorbánék is tudják, hogy a gazdaságpolitikájuk eredménytelen még újabb 3 év múlva is (összesen 7 év), és csak tologatják minél jobban a jövőbe a kötelezettségeket. (Megsúgom, akkor sem a saját eredményeinkből tervezik kifizetni, hanem a német gazdaság növekedésének farvizéből számazó potyázásból!) Azt remélem mindenki tisztán látja, hogy az elsimicskázásokból nem lesz növekedés Mo-on, legfeljebb a Kajmán-szigeteken, vagy valami nagyon távoli, és elérhetetlen trópusi paradicsomban! Nyugodtan lehet úgy számolnio, hogy minden egyes közpénz, EU-s forrás minimum 20%-a az oligarhháik zsebében landol! Egyes hírek szerint a fele is, mint don lajcsinál Debrecenben, vagy simicskáéknál (amint pályázóknak felajánlotta), de szeretnék naivnak maradni!
Kérek mindenkit, számolja ki nyugodtan, hogy az az elmúlt 3 évben mennyi volt,"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw, 2013.02.25 23:17

@rigolya:
"Tehát államcsőd esetén az államnál 100% a bukás, az mnyp-nél 50%."
Egy darabig, ugyanis az államcsőd esetén egy darabig nem lesz nyugdíj, de a helyzet rendeződésével lesz újra, mivel a jogosultság nem veszik el. Másrészt ha nincs mnyp, akkor az adósság sem száll el (legalábbis ezokból).

Mnyp-nél 50%, ha a gazdaság észre sem veszi a csődöt, ami valljuk be nem jellemző, tehát jóval több lesz az.

"Azért nem akkora a magyar államcsőd veszélye, mint ahogy ön azt sugallja."
Ha az államadósság most 20.000mrd helyett 30-35.000mrd lenne reálértéken, akkor mekkora esélye lenne az államcsődnek? Ugye már nem olyan kicsi? Márpedig erről az esetről beszélek. Az mnyp pedig efelé vitt, azaz mégegyszer: ha nincs mnyp, akkor nincs az ebből fakadó jelentős kockázat sem.

"de már megérte mindannak, aki legalább 20 évet el tudott volna benne tölteni"
Neki személy szerint valószínűleg, míg a többiek, sőt részben ő is vélhetően adókban összedobja a megnövekedett adósságszolgálat összegét, ami éves szinten 1-2.000mrd extra finanszírozási igény lenne... Akkor mit értél el a kockázat növelésén kívül? Az aktívak további terhelését.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.02.25 22:19

@rw: " "Miért borult volna meg az összes mnyp???"
Lásd feljebb, elveszítenék a tőkéjük mintegy felét csak az állampapírok által, majd a még jó részét a várható magyar részvényárfolyamok zuhanása miatt."

Azért nem akkora a magyar államcsőd veszélye, mint ahogy ön azt sugallja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.02.25 22:18

@rw: "ettől még az átlagos portfólió szerkezet mintegy 50%-ban tartalmazott magyar állampapírokat. Csőd esetén ezek elértéktelenednek."
Tehát államcsőd esetén az államnál 100% a bukás, az mnyp-nél 50%.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html