Pártfinanszírozás felfüggesztése - megszólalt az ÁSZ

Folyamatban van a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése; a jelentéstervezetek nem nyilvánosak - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szombaton az MTI-vel. A szervezet arról is tájékoztatott: már korábban megküldte a Momentum Mozgalomnak és Párbeszédnek a költségvetési támogatásuk felfüggesztéséről szóló tájékoztatást.
Szepesi Anita, 2019. január 12. szombat, 12:34
Fotó: Napi.hu

A Népszava szombati számában megjelent cikk szerint felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását, a Jobbik pedig százmilliós büntetést kaphat. Az ÁSZ friss, az MTI által szemlézett közleménye megerősíti a felfüggesztést, mint írják, az erről szóló tájékoztatást, valamint a pártok ellenőrzéséről szóló jelentéstervezetet már korábban megküldték a Momentum Mozgalom és Párbeszéd közhiteles nyilvántartásban szereplő székhelyére.

Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy az ellenőrzött szervezeteknek megküldött jelentéstervezetek, valamint az abban lévő számvevőszéki megállapítások nem nyilvánosak, kizárólag a számvevőszék jogosult nyilvánosságra hozni őket. A dokumentumban szereplő megállapítások és egyéb információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelésnek számít.

Az ÁSZ szerint a Momentum Mozgalom és Párbeszéd Magyarországért Párt nyilatkozatai azt bizonyítják, hogy nem ismerik az általuk felvett kampánypénzek felhasználásával és elszámolásával kapcsolatos jogállami kereteket, törvényi előírásokat, eljárási szabályokat.

Az ÁSZ tavaly október 4-én közölte, kezdeményezte a Párbeszéd és a Momentum Mozgalom költségvetési támogatásának felfüggesztését, mert a két jelölőszervezet nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit, a két párt nem biztosította az ellenőrzés lefolytatását, a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyén többszöri megkeresés ellenére sem volt elérhető.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.01.13 06:23

A diktatúra működésének igazolása. Van a látszatdemokrácia, de jogra hivatkozva, olyan jogra amit a diktatúra alkotott meg, lehetetlenné teszi az ellenzék működését, a választás tisztaságát és esélyegyenlőségét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nandras51, 2019.01.12 23:52

Egyérterlműen hazudnak, természetesen minden érintettnek joga van nyilvánosságra hozni a rá vonatkozó hazugságokat, és ezzel leégetni a mocskos államot. Már ez a fenyegetés is bizonyítja, hogy semmi jogalapjuk nem lett volna erre a lépésre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.01.12 19:18

Mutatja ez a diktatura egyik egyértelmü szinonímáját, hitler se finanszírozta német szociáldemokrata pártot, erről beszélt sargentini asszony, annak idején az ellenzék megengedóen nem pánikolt, mikor fideszes pártember lett az ÁSZ elnöke, gondolván objektivitási eskü is létezik, csaknem fog visszaélni, kiderül, hogy de igen maximális, viktor csalásra vezérli, ahogy az egész csapatát áderig bezárólag.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html