Orbán Viktor a HírTV-ben este arról beszélt: a jobboldali szavazóknak nem szabad megosztani a voksaikat, ezért arra kérte őket, hogy mindkét szavazatukkal a kormánypártokat támogassák.

Választásra buzdított Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője a Fidesz-KDNP eredményváró központja, a budapesti Bálna előtt. A politikus úgy vélte: nyugodtan zajlik az országgyűlési választás, bár vannak rendkívüli események, ezek száma kevesebb, mint a legutóbbi szavazáson.

Szintén nagyobb választási részvételre buzdított a kormányváltás érdekében Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője. A volt kormányfő arra hívta fel a szavazók figyelmét, hogy a magas részvételi arány nagyobb esélyt jelen a kormányváltásra.

Az egész elmúlt 24 évet szeretné leváltani a Jobbik. Vona Gábor pártelnök vasárnap, a Jobbik eredményváró rendezvényén megismételte: pártja tisztességes, pozitív választási kampányt folytatott. Hozzátette: bízik abban, hogy a Jobbik este meglepetést okoz, és eléri a kormányváltást.

Ha van erős LMP, akkor nem lesz kétharmad az Országgyűlésben - mondta a párt társelnöke. Schiffer András az InfoRádióban úgy fogalmazott: csak egy erős LMP lehet olyan hiteles és megbízható ellenzéke a következő kormánynak, amely felhívja a figyelmet a törvénytelenségekre.