Megnyugodhatnak a kamupártok - senkit nem érdekel, hova tettek több mint 2 milliárd forintot

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyáltalán nem vizsgálja, hogy az 1 százalékos választási eredményt sem elérő pártok mire költötték a kampánytámogatást - idézi a K-Monitor cikkét a 444.hu.
Szepesi Anita, 2019. január 11. péntek, 21:42
Fotó: Napi.hu

Mindössze két 1 százalékos eredményt el nem érő párt fizette vissza a milliókat, 14 párt egyetlen forintot sem adott vissza. Így több mint 2,15 milliárd forint közpénz maradt a kamupártoknál. Az ÁSZ azonban nem vizsgálja, hogy mire költötték a támogatás, azaz hova lett a pénz - olvasható a portál cikkében.

Az ÁSZ a kampányköltéseket más jelöltek vagy jelölő szervezet kérésére ellenőrzi, a kérelmezés határideje 2018. július 8-án járt le. Az ÁSZ csütörtökön azt közölte a K-Monitorral, hogy a törvényben meghatározott határidőig nem érkezett hozzájuk ellenőrzés iránti kérelem, ezért nem is vizsgálódnak ez ügyben. Így a 2,15 milliárdot elnyelő 14 kamupárt ellenőrzés nélkül marad, szemben például az 1 százalékos küszöböt megugró Momentummal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nekemnemezkell, 2019.01.12 08:20

@Józsi1111: "Szomorú, hogy egyetlen jelöltnek vagy jelölő szervezetnek sem jutott eszébe kérni az ÁSZ-t a kamupártok ellenőrzésére, és legalábbis érdekes, miért nem töri magát a jogalkotó, hogy ezeket a csalókat még egy potenciális akadály elé állítsa - ehelyett kiskaput nyit nekik. A felelősség itt tehát nem az ÁSZ-é, hanem a magyar politikumé. "
Azaz az ellenzék pont annyira benne van,mint a kormánypárt. Talán az ellenzéknek sem érdeke, hogy bármiféle vizsgálódás legyen?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Józsi1111, 2019.01.12 02:51

Már miért kellene vizsgálnia?
A cél teljesült. Orbánnak tehát megérte.
Egyébként is az a mi pénzünk volt, így meg az övék lett.
Egyértelműen kitűnik ez abból, hogy nem nyomoznak.
A legcsekélyebb ellenzéki pénzlenyúlás látszatára is azonnak kemény nyomozással és vádemeléssel reagálnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html