Kanadába költözött, de azért felvette a magyar segélyt

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 27 éves nő ellen, aki Kanadába költözött, de két éven keresztül jogtalanul felvette a családi pótlékot és a gyest - tájékoztatta a vádhatóság csütörtökön az MTI-t.
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 24. csütörtök, 10:01
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A vádlott két kiskorú gyermeket nevelt, akik után a Magyar Államkincstártól gyermekgondozási díjat, illetve családi pótlékot kapott - írták. Ezek az ellátások addig járnak, amíg a jogosult Magyarországon vagy az Európai Unió területén él. Ha máshová költözik, az ellátások szünetelnek. Figyelmeztetik is a jogosultakat, hogy köteleseket az ilyen változást bejelenteni - közölték.

Ennek a vádlott azt követően, hogy 2014-ben családjával Kanadába költözött, nem tett eleget, két éven keresztül bankkártyájával ott is felvette az ellátást, összességében több mint egymillió forintot.

Az ügyészség a nő távollétében emelt vádat ellene, pénzbüntetés kiszabását indítványozva. (Sok millió szír szorul humanitárius segítségre.)

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK