BUX
41243

Kanadai cég venné meg a pécsi gyárat

A Selectica kanadai székhelyű multinacionális cég érdeklődik a nehéz anyagi helyzetbe került Elcoteq pécsi gyára iránt - adta hírül az Új Dunántúli Napló kedden.

MTI-Eco, 2011. augusztus 30. kedd, 10:33

Amennyiben az Elcoteqhez hasonló tevékenységet folytató, üzleti érdekeltségeit tekintve a világ mintegy harminc országában jelen lévő vállalkozás megvenné a Szilva utcai gyárat, a mintegy 2.800 embert foglalkoztató Elcoteq a jelenleg raktárként használt Finn utcai gyárépületben folytathatná a termelést.

Az Elcoteq pécsi illetékesei sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a lap információját, mint ahogy azt sem, hogy nem a kanadai az egyetlen érdeklődő, "beszélnek ugyanis egy távol-keleti befektetőről is".

A Új Dunántúli Napló úgy tudja: a nehéz anyagi helyzetbe került finn érdekeltségű vállalat megmentésére irányuló komplex befektető-bevonás kudarca után lehetséges megoldásként felmerült a az egyes leányvállalatok és a gyáregységek eladása. A cég, illetve a leányvállalatok sorsáról az Elcoteq luxemburgi központjában döntenek. A vállalat igazgatótanácsa kedden, vagy szerdán ül össze, új fejlemény csak ezután várható.

A pécsi Elcoteqnél alaptalannak nevezték azokat a híreszteléseket, hogy a cég mintegy 700 arra jogosult dolgozója a jövőben nem kap étkezési jegyet és utazási támogatást. A juttatások néhány napot csúsznak, a szeptemberi fizetést az augusztusihoz hasonló ütemezésben utalják - olvasható a baranyai napilapban.