Egyre mélyülő káosz jellemzi a koronavírus elleni iskolai védekezést, a pedagógusok, de sokszor még az intézményvezetők sem tudják, a fertőzés megjelenése esetén mi egyebet kell tenniük azon kívül, hogy jeleznek a tankerületnek - nyilatkozta a Népszavának a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja, Nagy Erzsébet.

Legutóbb például a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola esetében derült ki, hogy pedagógusok kapták el a koronavírust, s bár a kontaktlistákat múlt pénteken leadták a tankerületnek és a megyei népegészségügynek, de az iskola közleménye szerint - amit a 444.hu szúrt ki - hétfőig semmilyen utasítást nem kaptak. Ezzel szemben például a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban - ahol a hvg.hu információi szerint múlt héten tíz diákról derült ki, hogy fertőzöttek - nyolc osztályban már elrendelte a tantermen kívüli oktatást az operatív törzs.

- Mi is folyamatosan küldjük a jelzéseket a Klebelsberg Központnak, de semmilyen érdemi tájékoztatást nem kapunk - fogalmazott Nagy Erzsébet. Mint mondta, a PDSZ tud olyan középiskoláról, ahol az egyik tanuló pozitív koronavírus-tesztje után az osztálytársakat karanténba küldték, de az érintett diákot tanító pedagógusokat már nem tekintették "szoros kontaktnak", így velük nem történt semmi. De a legtöbb esetben a karanténba küldött diákokat sem tesztelik, csak akkor, ha kezdenek rosszul lenni.