Kapós volt a Matolcsy-rokon cégének jelentése

Öt MNB-alapítvány vette meg havi 750 ezer forintért a "Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek" című jelentést Matolcsy György unokatestvére cégétől. Az azonos cím és az egységár azt sugallja, hogy ugyanarról a termékről van szó - írja a hvg.hu.
Napi.hu, 2016. április 23. szombat, 17:57
Fotó: Napi.hu

A Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek című havi jelentést a BanKonzult Kft, készítette. A cég tulajdonosa az a Szemerey Tamás, aki Matolcsy György unokatestvére. Más érdekeltségei is sokszor felbukkannak a pénteken közzétett jegybanki alapítványi listákon - olvasható  portál cikkében.

Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozik például a VS.hu-t kiadó New Wave Production is, amely mintegy 600 milliót kapott a jegybanki alapítványoktól. Szintén az ő neve fémjelzi az NHB Növekedési Hitel Bankot, amely a publikált adatok szerint a jegybanki alapítványok legfőbb pénzügyi-befektetési partnere, betéteinek őrzője.

Szemerey cége a BanKonzult Kft., amelynek havi jelentése csak egyetlen jegybanki alapítvány, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) szerződéslistájáról hiányzik.

Az nem teljesen világos, hogy melyik alapítvány pontosan melyik időszakra "fizetett elő" a jelentésre, mert egyes listákon ezt tudatják, a többin nem.

További részletek a hvg.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK