Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minden évben egyszer adtunk eddig Erzsébet-utalványt, idén húsvét előtt már ez megtörtént - magyarázta el a tárcavezető, hogy idén a kormány miért nem ad karácsony előtt ajándékot a nyugdíjasoknak.

A miniszter külön kérdésre megerősítette, hogy idén nem számíthatnak újabb utalványra az idősek. Korábban a kormány döntése szerint minden arra jogosult 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapott, amelyet négy 2000 forintos és két 1000 forintos címletű utalványként, egy borítékban kaptak kézhez a címzettek.

Tavaly ilyenkor már régen tudni lehetett az ajándékról, maga Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, miután részt vett az Idősek Tanácsa ülésén.

Kevesen, de ezzel együtt lesznek olyan idősek, akik mégis kapnak támogatást, de azt nem az államtól, hanem az önkormányzattól vehetik át. Ezen a listán megnézheti, hogy kik a szerencsések.

Szakértők szerint, ha idén nem kapnak utalványt az idősek, akkor már nem is fognak. Nagyon megváltozik 2019-től a dolgozói juttatásokra adható kedvezmények rendszere, ebből kikerül az Erzsébet-utalvány is - ahogy arról  Angyal József adószakértő beszélt lapunknak.