Óriási változásokat tervez Karácsony Gergely

A budapestiek hétköznapjait érintő változásokat tervez Karácsony Gergely Budapesten. Olcsóbb lehet a BKK-bérlet, emelik az ingyenes utazás korhatárát, keresztbe tesznek a Városliget beépítésének és megpályáztatják az önkormányzati cégek vezetői pozíciót.
Szász Péter, 2019. október 16. szerda, 10:46
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Meg fogják pályáztatni a budapesti önkormányzati cégek vezetői pozícióit - mondta Karácsony Gergely vasárnap megválasztott főpolgármester a terveiről az Indexnek.

Tarlós István azt ígérte, hogy megszüntetik a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), de Karácsony ezt nem tervezi. A BKK marad, a vezetői pozícióra még akár Vitézy Dávid, a korábbi cégvezető is pályázhat.

A Városligettel kapcsolatban azt mondta, hogy úgy fogják módosítani a szabályozást, hogy új épület ne kaphasson építési engedélyt. Stratégiai cél, hogy az állami építkezéseket a parkban leállítsák. Ugyanakkor Karácsony is örül az új játszótérnek, vagy az Olof Palme-ház felújításának.

A stadionépítéseknél élni fog a vétójogával és leállíttatja a mobilgát-építést a Római parton.

Egységes parkolási rendszert szeretnének bevezetni Budapesten. P+R parkolókat ott szeretnének építeni, ahol van kapcsolat a kötöttpályás közlekedéshez. Karácsony azt szeretné elérni, hogy a kerületek ne tudják kiszervezni a parkolási rendszereket. Ha a jelenleg érvényes szerződések lejárnak, ne tudják azokat meghosszabbítani.

A budapesti tömegközlekedés folyamatosan alulfinanszírozott, mert a kormánytól nem jön elegendő forrás.

A gyerekeknél 7 évre emelik már jövőre az ingyenes közlekedés korhatárát, a hosszú távú cél pedig az, hogy 14 éves korig ne kelljen fizetni érte. A bérletárakat csökkenteni fogják.

A Lokál ingyenes lap szerződését igyekeznek módosítani majd, nem szeretnék, ha ingyenesen terjesztenék a Habony Árpádhoz köthető bulvárlapot Budapesten.

A Lánchíd gyalogoshíddá alakítását elképzelhetőnek tartja abban az esetben, ha a felújítás során azt látják, hogy a város autóközlekedése kibírja a lezárás időszakát. A felújítással kapcsolatban bizakodó, meg fogják vizsgálni a közbeszerzést és meg szeretnék valósítani a projektet.

A főpolgármester hosszabb távon szeretné a pesti rakpartot autómentessé tenni, de csak lassan, fokozatosan, a tapasztalatok folyamatos értékelésével. Első lépésben hétvégente tennék autómentessé a rakpartokat. A dugódíjat fokozatosan vezetnék be és egy budapesti népszavazás dönthet a fenntartásáról.

A választási eredménnyel kapcsolatban azt mondta, hogy a Fidesz elvesztette az önkormányzati választást. A párt számára az lenne az észszerű, ha ezt elfogadnák a választók döntését, és megpróbálnának együttműködni. Egyelőre azt látják, hogy Orbán Viktor is békülékeny hangnemet ütött meg. Karácsony Gergely pontosan tudja, hogy mik az erőviszonyok, de benne lehet a pakliban, hogy a Fidesz változtat politikáján - mondta.

Új helyzet az is, hogy egy sokszínű ellenzéket kell összefogni. A pártok a saját érdekeiket háttérbe tudták szorítani a közös cél érdekében méghozzá azért, mert a választópolgárok ezt kikényszerítették.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix7, 2019.10.17 10:23

@MLB2019:
"gerike levelet ír a ceu vezetőjének"

Meg is mondom mi volt a levélben:

MIT PARANCSOLSZ ÉDES GAZDÁM?
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Nyugatos_szolasszabadsag, 2019.10.17 10:04

Úgy érzem ez a cikk megkésett egy picit :D:D
Már rég tudja mindenki, hogy ezeknek a pontoknak a 90%-a nettó egymásnak ellentmondó baromság :D:D:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2019, 2019.10.16 19:09

Szerencsére az egyik legfontosabb, ami szinte minden pesti embernek az egyik legsúlyosabb probléma: gerike levelet ír a ceu vezetőjének. :DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.10.16 16:54

És még egy kedves susu69!
Ha tényleg úgy alakul, hogy Karácsony a Lokál ingyenes terjesztését megtiltja Főváros alá tartozó területeken: lehet Fideszeseknek adakozni!
Ezt nem tiltja a törvény!
Szépen összefognak a Fideszes szavazók, és jövedelmük 10%-át beadják egy kalapba, abból lehetne finanszírozni!
Ugye milyen igaz, keresztény, turulos, TÖRTÉNELMI(sicc) cselekedet lenne! :))))))
Beírnák magukat az il-liberalizmus eddigi rövid történelemkönyvébe :))
na addig éljünk, hogy egy Fideszes szavazó erre áldozzon!
INGYÉ azt igen, INGYÉ mindenki tudja a vezért éltetni, ahhoz nem kell kunszt, de áldozni rá!
Hát nehogymán :)
Jómagam úgy gondolom előbb menne el iszlám vallásúnak Irakba egy Fideszes szavazó, mint,hogy a Lokálra és áttételesen vezérére költsön saját zsebből! :)))
na erről ennyit! Szép estét! :)):
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.10.16 16:39

Kedves susu69!
Az interneten hozzáférhető! :)
De a másik: a Fidesz-és orwelli Orbán hívők eddig azt nyáladzották, hogy nekik azért van joguk mindenre, mert a nép felhatalmazta őket...most ugyanezt a jogot számon kéri Karácsonyon :))
Hogy van ez? nem náci virtus ez véletlenül? :))
Kedves Uram-vagy hölgyem!
Nem maga a Fidesz nyáladzottá, hogy demokrácia van? és kár "teccik" Önnek, akár nem "teccik" Önnek most a budapestiek így döntöttek!
Azt hiszi nekem "teccik" ez az állat, elmebeteg, pszichopata, szadista náci vezér: dehogy!
Még is zabáltatom és kimosom sz@ros alsógatyáját az adómból!
Remélem így fer!
Tudja: kinek a pap, kinek a papné :))
Most ezt dobta a fideszeseknek a sors :))
De ha van kedve és ideje lehet Béke-menetelnie a Tejút széléig meg vissza, írnia CÖF-nek és társai!
Apropó: hol van a CÖF..de érdekes, az még nem vizionált nemzethalált, eddig mindig megtette, ha nem neki tetsző dolog történt :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html