Szerda reggelre 73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Május elején kétezer főnél is több aktív fertőzött volt hazánkban, július közepére viszont 500 fő alá csökkent a számuk, azóta fokozatosan emelkedik, és elérte a 940 főt - írta a koronavirus.gov.hu adataira hivatkozva az atv.hu.

Nagyon fontosnak gondolom, hogy a budapestiekkel őszinte kommunikációt folytassunk arról, hogy valóban úgy tűnik, a járvány második hullámában vagy az első második felében egyre több megbetegedés van - erről beszélt az ATV Híradójának Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a ma megjelent adatok is azt mutatják, hogy szignifikáns a növekedés. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a meglévő jogszabályokat mindenki betartsa. Karácsony szerint érthető módon elfáradtak az emberek a maszkviselésben, viszont arra kért minden budapestit, hogy a zárt térben, közösségi közlekedésben és az üzletekben továbbra is viseljék a maszkot.

Egyelőre nem látom azt indokoltnak, hogy akár budapesti helyi jogalkotással vagy akár központi jogalkotással szigorítsuk ezeket az intézkedéseket, elképzelhető, hogy ez is el fog jönni néhány hét múlva, ha a számok nagyobb mértékben növekednek - nyilatkozta Karácsony.