Karácsony Gergely magához kérette a budapesti rendőrfőkapitányt

Karácsony Gergely főpolgármester magához kérette Budapest rendőrfőkapitányát, hogy mutassa be a kijárási korlátozások betartatásával kapcsolatos intézkedési tervét.
K. Kiss Gergely, 2020. április 9. csütörtök, 19:24
Fotó: MTI Fotó

A városvezető csütörtökön a Facebook-oldalán közölte ezt a kijárási korlátozás meghosszabbítására reagálva. Hozzátette: ha a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a fővárosi közterületeken a mostani intézkedéseknél szigorúbb korlátozásokra van szükség, és azt érvényesíteni is tudja, az erről szóló döntést a budapesti rendőrfőkapitány javaslata alapján azonnal meghozza - írja az MTI.

Karácsony Gergely kiemelte: fontos a korlátozások betartása. "Én bízom a budapestiekben. Tudom, hogy tisztában vannak a téttel" - fogalmazott, megjegyezve: Budapest minden más magyar településtől különbözik, a hermetikus lezárás nem alternatíva.

"Ezért majdnem minden azon múlik, tudomásul vesszük-e, hogy ezen a húsvéton azzal teszünk a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket" - hangsúlyozta a főpolgármester, aki arra kért mindenkit, maradjon otthon. Ezzel a kérésével csütörtök estétől minden budapesti háztartást telefonon is megkeres Karácsony Gergely.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Facebook-oldalán jelentette be, hogy határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást. A kormányfő közölte: hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról.

Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be - tájékoztatott a miniszterelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Aomori, 2020.04.10 10:45

Hozott ez az ember már úgy határozatot, hogy előtte nem biztosította be magát, hogy kudarc esetén más legyen a felelős?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html