Karácsony Gergely nyerte a budapesti előválasztást

Karácsony Gergely lesz az MSZP-Párbeszéd-DK főpolgármester-jelöltje, ugyanis a szavazatok közel 80 százalékával megverte a szocialista Horváth Csabát a most lezárult előválasztáson.
Domokos László, 2019. február 3. vasárnap, 15:39
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

Az MSZP-Párbeszéd főpolgármesteri előválasztásán 34 214 szavazat érkezett, ebből 81 szavazat volt érvénytelen és 34 133 érvényes szavazat érkezett - jelentette be Szigeti Péter a szavazatszámláló bizottság nevében az Index tudósítása szerint.

A választást jókora előnnyel nyerte a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere, Karácsony Gergely ugyanis 27 598 szavazatot kapott, míg Horváth Csaba 6535 voksot.

Az előválasztás sikerrel, komolyabb fennakadás nélkül, eredményesen lezárult - mondta Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke az előválasztási bizottság nevében. Manipulálási kísérleteket, visszaéléseket nem tapasztaltak.

Korábban Karácsony Gergely és az MSZP-s Molnár Zsolt abban állapodott meg Puzsér Róberttel, hogy a mostani előválasztás győztese majd megmérkőzik júniusban is a többi jelölttel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.02.03 17:15

Gigászok csatája volt... :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html