A DK-s Gy. Németh Erzsébet, az MSZP-s Tüttő Kata, valamint a momentumos Kerpel-Fronius Gábor valószínűleg főpolgármester-helyettes lesz - állítják a Népszava információforrásai. A napilap további értesülése, hogy Karácsony Gergely főpolgármester öt helyettessel számol.

Gy. Németh Erzsébet a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. Az ellenzéki pártok megállapodása értelmében a XVII. kerületben indult polgármester-jelöltként, de nem nyert. Ugyanakkor kompenzációs listáról bekerült az új, ellenzéki többségű Fővárosi Közgyűlésbe. Tüttő Kata a választáson az V. kerületben indult közös ellenzéki polgármester-jelöltként, de nem nyert. 1998 óta tagja az MSZP-nek. Jelenleg a párt elnökségi tagja, valamint budapesti szervezetének alelnöke.

Kerpel-Fronius Gábor a Momentum tagja. Akkor lett országosan ismert, amikor idén júliusban a Momentum indította az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás második fordulójában. Kerpel-Fronius Angyalföldön indult egyéniben, és simán nyert. Ha elfogadja a főpolgármester-helyettesi pozíciót, körzetében időközi választást kell kiírni.