Karácsony megint válaszolt Orbánnak - Budapestnek nincs elég pénze

Budapestnek nincs pénze azokra a kormány feladataira - közölte vasárnap Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint a főváros 150 milliárdos mínuszban van.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 13. vasárnap, 12:15
Fotó: Facebook - A kép illusztráció

"Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk" - írta vasárnap reggeli Facebook-üzenetében Karácsony Gergely főpolgármester az Index szerint.

Karácsony ezzel Orbán Viktor szombati interjújára reagált, a miniszterelnök ugyanis azt mondta, Budapesten üzleti modellt kell váltani". Szerinte a vállalkozások megsegítésére kellene fordítani a főváros több mint 100 milliárd forintos szabad pénzeszközét.

A főpolgármester közölte: "Legyen világos: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye. Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk." Ezt a járvánnyal és az ahhoz köthető gazdasági visszaeséssel, valamint a kormányzati megszorításokkal" magyarázta.

Budapest anyagi helyzete már pénteken is téma volt a két politikus között, a miniszterelnök felvetésére a főpolgármester akkor is azt mondta, hogy nincs elegendő forrás.

HOZZÁSZÓLÁSOK