Karácsony megszólalt a népszavazásokról

Felmerült, hogy népszavazást írnak ki a fővárosban a kormányzat által tervezett stadionépítésekről, de Karácsony Gergely főpolgármester máshogy látja az ügyet. A Liget Budapest kapcsán viszont kitart amellett, hogy amit még nem kezdtek el építeni, azt már ne is húzzák fel.
Szabó Dániel, 2019. október 24. csütörtök, 13:56
Fotó: MTI Fotó

Karácsony Gergely megválasztása után egyből arról beszélt, hogy a Városliget ügyében felmérésekből ismert a tény: a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Ezért ebben az ügyben azt az álláspontot képviselik, hogy újabb építmények helyett meg kell növelni a zöldfelületet a Városligetben.

Nézete mellett ki is tart a megválasztott főpolgármester, ahogy az ATV-nek adott interjújából ki is derül: a Liget-projekt esetében fenntartja a nézetét, hogy ami még nem épült meg a Városligetben, azt nem szabad megépíteni, de vannak olyan pozitívumok, mint az új játszótér vagy a parkgondozás.

Egy másik kérdésben is hasonlóan nyilatkozott korábban: azt mondta, hogy a fővárosi stadionépítéseket le kell állítani. Ennek kapcsán felmerült, hogy népszavazást írnak ki Budapesten, de most a tévének azt mondta, a kormány sürgetése miatt nem valószínű, hogy több hónapos előkészülést igénylő népszavazást tartanak a stadionépítések miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK