Karácsony a jelöltek visszaléptetéséről beszélt

Az MSZP-Párbeszéd és a DK már megállapodott, hogy nem indulnak egymás ellen, de vannak még demokraták, akik csatlakozhatnak a többséghez, amit a szavazófülkékben is érvényesíteni kell - idézi a hvg.hu a baloldal miniszterelnök-jelöltjét.
K. Kiss Gergely, 2018. március 15. csütörtök, 17:12
Fotó: MTI Fotó

A többség változást akar, és a többség nem lehet ellenzékben - mondta Karácsony Gergely. "Ki fogjuk taposni a pártokból, hogy egy szélesebb összefogás létrejöjjön" - idézi a portál. Karácsony máris válaszolt Gyurcsány meghívására: "Én ott leszek azon a tárgyaláson"

"Akár az ördöggel is össze kell fogni" - mondta Karácsony Gergely, de hozzátette, úgy, hogy ne váljunk magunk is ördöggé. "Úgy kell leváltani a Fideszt, hogy ne csöbörből vödörbe kerüljünk."

Szerinte. "Ha Orbánt úgy váltjuk le, hogy nem tudjuk mi jön utána, hogy mindegy, mert ennél csak jobb lehet, akkor lehet, hogy ugyanott találjuk magunkat" - fejtegette a miniszterelnök-jelölt.

Karácsony kijelentette, ha Vona Gábor nyeri a választást, az is Orbán Viktor győzelme lesz, mert míg Orbánnak 20 év kellett, hogy liberálisból illiberális legyen, Vona ezt 3 év alatt megjárta, csak fordítva.

A politikus arra biztatott mindenki, hogy ne azért szavazzanak az emberek, mert mindegy, csak váltsuk le Orbánt, hanem "egy olyan szövetségi kormányzást alakítsunk ki, amely csendes forradalmat hoz" az egészségügyben, az oktatásban, a munka világában, nyugdíjügyben. Kijelentette, a legfontosabb, hogy vissza kell hozni a békét.

MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.03.15 22:52

@Juliusz48:
Ja, Medgyessy nem volt párttag, csak épp korábban '66-'82-ig a pénzügyminisztériumban dolgozott mint vezető, ami eléggé pártkötődött feladat volt akkoriban, aztán 87-től a Grósz kormány, meg az MSZMP KB tagja. Később pedig Horn pénzügyminisztere. Tényleg semmi köze az MSZP-hez ami az MSZMP-ből alakult annak jogutódjaként...

Karácsony meg nem úr, csak egy paréj, aki az elmúlt 4 évben Zuglóban várta a következő választást az adófizetők pénzén, miközben Zuglóban nem történt semmi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Juliusz48, 2018.03.15 22:36

Karácsony úr helyzete nagyon hasonlít 2002-es választáson MSZP miniszterelnökjelölt Medgyessyhez aki szintén nem volt a párt tagja. Ha nyernek majd keresnek helyette mást szokásuk szerint, viszont ha nem, akkor az egymásra mutogatás helyett megvan a bűnbak. Vagyis nagy jövőt nem jósolok neki ebben a felállásban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html