Nem mondtak fel az otthonban dolgozó háziorvosnak. A főpolgármester közölte: az orvos most koronavírusgyanús tünetekkel fekszik otthonában, erről a vitát méltatlannak tartja - mondta Karácsony a 24.hu beszámolója szerint ATV műsorában.

Az, hogy a főváros és a kormány egymás ellen mutogat, az úgy indult el, hogy a kormány elkezdett hazudni, mint az állat, mi pedig nyilvánosságra hoztunk dokumentumokat, amik ezeket a hazugságokat cáfolták.

A fővárosnak minden nehézség ellenére összejött a tesztek  beszerzése, csak másként, mint ahogy eredetileg tervezték. A főpolgármester azt mondta, több ezer tesztelést végeznek a következő napokban.

Másfél millió maszk érkezett, azokat szétosztják a kerületeknek.  Karácsony Gergely szerint indokolt a szigorítás Budapesten, ezért rendelte el, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehessen felszállni április 27-től.

A jövőről azt mondta, újra kell gondolni a fővárosi költségvetést. A működési pénzekhez nem akarnak hozzányúlni, kultúrára sem fognak  kevesebbet költeni, bizonyos fejlesztéseket elhalasztanak.