A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a 2016. évi költségvetési maradványok egy részének felhasználásáról intézkedik. Így a  Magyarország Barátai Alapítvány 150 millió forintot kap. Bérjárulékokra a Büntetés-végrehajtás 352 millió, bérre és járulékaira a rendőrség 1 milliárd 550 millió, a katasztrófavédelem ugyanerre 100 millió,, míg a vízügyi igazgatóságok 15,9 millió forinthoz jutnak.

A másik határozat a 2016-os költségvetés maradványai mellett az idei költségvetésből is csoportosít át, inkább nagyobb, mint kisebb összegeket. Így jut a versenysport támogatására 1 milliárd, a Bethlen Gábor Alapnak pedig 1 milliárd 698 millió forint.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma keretében működő Karitatív Tanács tagjai által koordinált feladatokra 1 milliárd, míg az egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatására 8 milliárd 230 millió forint jut. A gyermek és ifjúsági szakmafejlesztési célok 922 millió, a köznevelési intézmények felújítása, beruházása 274,8 millió forinttal szerepel a határozatban.

Címlapkép forrása: Pixabay