Karácsony Gergely: Bővített kapacitásokkal várják a hajléktalanellátó szervezetek a rászorulókat

A várható hidegre tekintettel Karácsony Gergely főpolgármester utasította az érintett fővárosi cégeket, hogy fordítsanak fokozott figyelmet az utcán élő hajléktalan emberekre. A kutyasétáltató, vagy munkából hazatérő, a kijárási tilalom alatt a közterületen tartózkodó fővárosiakat is arra kérte, hogy legyenek a főváros segítségére a "legelesettebbek" egészsége és élete megóvásában.
Szepesi Anita, 2021. január 15. péntek, 21:15
Fotó: Napi.hu

Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán azt közölte: a hajléktalanellátó szervezetek a következő napokban bővített kapacitásokkal állnak a rászorulók rendelkezésére, valamint utasította az összes olyan fővárosi céget és intézményt, amelynek munkavállalói közterületen teljesítenek szolgálatot a kijárási tilalom idején is, hogy fokozottan figyeljenek az otthontalan budapestiekre, és ha segítségre szoruló veszélyeztetett embert látnak az utcán, azonnal jelezzék a diszpécserszolgálatnak. A főpolgármester az ilyen cégek között említette a BKV-t, a BKK-t és a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságot - idézi a posztot az MTI.

Karácsony Gergely arra kéri azon fővárosaikat, akinek jogában áll közterületen tartózkodni este 8 és reggel 5 óra között, hogy legyenek a főváros segítségére a "legelesettebbek" egészsége és élete megóvásában.

A főpolgármester úgy fogalmazott: "míg egy átlagos városlakónak az éjszakai fagy annyit jelent, hogy meleg paplanba bújik és felcsavarja a fűtést, hajléktalan embertársainknak egy-egy ilyen éjszaka akár az életükbe kerülhet".

Sokak életét mentik meg évről évre a felelős és szolidáris budapesti polgárok, akik az utcán járva felhívják a diszpécserszolgálatot, kihívják a krízisautót, ha veszélyeztetett, segítségre szoruló hajléktalan embert látnak a közterületeken - írta Karácsony Gergely rámutatva arra, hogy a koronavírus-járvány miatti kijárási tilalom miatt azonban csak nagyon kevesen - a munkából hazatérők és indulók, illetve kutyát sétáltatók - járnak az utcán, így egy bajban lévő hajléktalan budapestinek kevesebb esélye van rá, hogy valaki időben észrevegye, és segítséget hívjon hozzá.

A főpolgármester felhívta a figyelmet arra is, nagyon fontos, hogy a hideg időben az emberek odafigyeljenek azokra a szomszédaikra, ismerőseikre is, akik esetleg az otthonukban fagyoskodnak. A kihűléses halálesetek jelentős része fűtetlen otthonokban történik, az egyedül élő, idős emberek a leginkább veszélyeztetettek. "Rájuk is figyeljünk oda a következő napokban" - írta Karácsony Gergely.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix16, 2021.01.16 00:02

"legyenek a főváros segítségére a "legelesettebbek" egészsége és élete megóvásában"

Akkor kariGeri mellé is kell valaki, mert agyilag ő is elég "elesett"!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

I.N.R.I., 2021.01.15 22:43

Tarlós István valódi Főpolgármester aki még úriember is volt mellé megtiltotta a csövezést.
Kibaszatta a trógereket az aluljárókból, játszóterekről, közterületekről.
A rendőr jól elzavarta őket a csöviszállókra.
Nem is fagytak halálra.
Karácsony Gergely fizetett Sorosz csicska visszahajtotta őket. Most megint odaszarhatnak, hugyozhatnak, okádhatnak ahova csak akarnak.
Meg is érdemlik a pestiek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Brennus, 2021.01.15 21:56

Karácsony Gergely arra is felhívhatná a figyelmet, hogy tudatformáló szerek hatása alatt álló személyek esetén, hidegben, szabadban nagy a kihűlés esélye!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html