Karanténhatás: meghíztak a magyar gyerekek

A karanténidőszak alatt a gyerekek 40 százaléka többet evett a megszokottnál és 1-2 kilogramm plusz súlyt szedett magára - derül ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége felméréséből.
Csernátony Csaba, 2020. augusztus 29. szombat, 12:12
Fotó: Getty Images

Szűcs Zsuzsanna, a szervezet vezetője szombaton a köztévében azt mondta, a karanténidőszak speciális változást hozott a családok életében, elsősorban az otthoni tanulással, ami miatt jelentősen, 4-6 órával nőtt meg a képernyő előtt töltött idő, így kevesebbet voltak a szabadban a gyerekek.

Ugyanakkor a szülők többet "kísérleteztek" a konyhában, többet főztek és új, egészséges recepteket próbáltak ki - ídézi az MTI a szakembert.

A karanténidőszak alatt a gyerekek harmada fogyasztott főtt ételt, amit otthon a család készített. A felmérés szerint sokan nassoltak, ettek unalmukban is. A kevesebb mozgás és a több evés pedig azt hozta magával, hogy a gyerekek 40 százalékánál átlagosan 1-2 kilogramm súlygyarapodás figyelhető meg. Ez - figyelembe véve, hogy rövid, két-három hónap alatt történt - jelentősnek tekinthető - tette hozzá a szakember.

HOZZÁSZÓLÁSOK