Karantén nélkül lehet beutazni Németországból a magyaroknak

Vasárnaptól megszűnnek a korlátozások a Magyarország és Németország közötti személyforgalomban.
Domokos Erika, 2020. június 6. szombat, 15:21
Fotó: AFP

Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy a kormány megszüntesse a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat - közölte az MTI szerint Szijjártó Péter a külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán.

A személyforgalmi korlátozások megszüntetése rég várt enyhítés a németországi munkavállalók és családjaik számára - közölte Szijjártó Péter.

Németország Magyarország elsőszámú kereskedelmi partnere, számos magyar ember dolgozik Németországban, és az ő munkavállalásuk, illetve a családdal való kapcsolattartásuk az elmúlt időszakban komoly nehézségekbe ütközött. Ezért a kormány úgy döntött, hogy vasárnap reggel 8 órától megszünteti azokat a korlátozásokat, amelyek a Magyarország és Németország közötti személyforgalomra eddig vonatkoztak - jelentette be Szijjártó Péter.

Ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karanténkötelezettség alól - írta az MTI.

Heiko Maas német külügyminiszter szerdán Berlinben jelentette be, hogy a német kormány június 15-től visszavonja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió valamennyi tagországára kiadott utazási figyelmeztetését. A kétoldalú turizmus beindításának lehetőségeiről kedden egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Thomas Bareiß, a német szövetségi gazdasági minisztérium parlamenti államtitkára.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK