Kárpátaljára mennek a magyarok húsvéti bevásárlásra

A húsvét közeledtével jelentősen megnőtt a szomszédos országokból Kárpátaljára irányuló bevásárlóturizmus, a határ menti magyarországi, szlovákiai és romániai régiók lakosai főként élelmiszerekért, dohányáruért és üzemanyagért utaznak Ukrajnába.
MTI-Eco, 2011. április 19. kedd, 16:26
Fotó:

Az ünnep előtti bevásárlás miatt megnövekedett utasforgalom következtében hosszú gépkocsisorok alakultak ki a kárpátaljai határátkelőhelyeken. Az elmúlt hétvégén több mint hat órát kellett várakozniuk az Ukrajnából Magyarországra tartó utasoknak, szemben az egy-két héttel korábbi két-három órás sorban állással - adta hírül kedden az ungvári ua-reporter.com hírportál.

A cikk szerint a magyar bevásárlóturistákat leginkább az olcsó dohányáru, alkohol, édességek, üdítőitalok, sörök és üzemanyagok vonzzák Kárpátaljára. Az ukrán határhoz közeli magyarországi és szlovákiai régiók lakosai rendszerint Ungvár piacain és bevásárlóközpontjaiban, míg a román bevásárlóturisták Técsőn és Aknaszlatinán szerzik be a szükséges cikkeket.

A kárpátaljai lakosok ugyanakkor a magyarországi szupermarketek ünnep előtti akcióit és az üzletek kiárusításait igyekeznek kihasználni. Magyarországon jelenleg az ukrán áraknál jóval olcsóbban lehet hentesárut, csokoládét, kávét, zöldségeket és déligyümölcsöt vásárolni.

HOZZÁSZÓLÁSOK