Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt. Az egyre több koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós péntek délután utasítást adott valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény, valamint az Országos Mentőszolgálat vezetőjének az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztésére" - írták a közleményben..

A miniszter a járvány kedvező alakulásának köszönhetően, február 3-ától elrendelte az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet - tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére - most azonnali hatállyal visszavont. A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja.

"Minden időben hozott döntés és korlátozó intézkedés életeket ment" - fogalmazott az Emmi, hozzátéve: "egészségügyi rendszerünk eddig is rugalmasan alkalmazkodott a hazai járványhelyzethez, a kórházban dolgozók lassan egy éve a frontvonalban helytállnak, és küzdenek a koronavírus-fertőzött betegekért".

Kásler Miklós mostani rendelete is a magyar emberek biztonságos ellátása és egészségének megóvása érdekében született - áll a közleményben.

Március 8-tól az alábbi szigorítások szerint a hétköznapi életünk is megváltozik.