Kasza Tibi beteg anyját 6-7 órát ültették a sürgősségin

A Facebookon egymilliós követőtáborral rendelkező Kasza Tibor live videóban számolt be cukorbeteg, trombózisgyanús édesanyjának sürgősségi osztályon történt esetéről.
Domokos Erika, 2018. február 3. szombat, 17:55
Fotó: Shutterstock

A celeb a videóban keményen nekiment a magyar egészségügynek, azon belül a sürgősségi osztályokon tapasztalható rettenetes állapotoknak és a triage rendszernek - szemlézte a bejegyzést a 444.hu. (A triage rendszerben a sürgősségi betegek állapotát nővérek mérik fel még a megvizsgálásuk előtt, és sorolják be őket, hogy azonnali intézkedésre van-e szükség, vagy kibírják a várakozást.)

Kasza cukorbeteg édesanyját - aki a betegsége miatt korábban majdnem elvesztette az egyik lábát - tegnap délután négykor trombózisgyanúval vitte be a mentő egy magyar kórházba. A mentősök a trombózisgyanú miatt fekve szállították és a fektetését javasolták, a sürgősségin azonban egyszerűen leültették egy székre, mert állítólag nem volt fekvőhelyük. Hat-hét órát várakozott a széken ülve, mire megvizsgálták, hogy a délután 4-es érkezéshez képest hajnali 1-re érjen haza.

Kasza nem az orvosokat és ápolókat akarta a videóban támadni, de szerinte beszélni kell a triage rendszerről, hogy hogyan tudják a nővérek, ápolók ránézésre eldönteni, hogy egy beteg kibírja-e a több órás várakozást, vagy nem. Szerinte nincs senkinek röntgenszeme. (Meddig élnek, hol halnak a legtöbben Magyarországon? Mutatjuk! - ezt már olvasta?)

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.02.04 08:28

@Kotkodus: lehet hogy ez innentől már csak múlt idő lesz . Már mint hogy a vajdatévében dolgozott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kotkodus, 2018.02.04 07:26

tibikém, remélem jól keresel a tv2-nél...

akkor abból a pénzből fizess anyádnak magánkórházat!

te legalább, megengedheted magadnak.... a többség nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html