Rossz hírt kaptak a katások - érkeznek a felszólítások

A NAV most jutott el oda, hogy ellenőrizze, a katások túllépték-e a kataalanyiság feltételéül meghatározott, maximum százezer forintnyi adótartozást - hívta fel a figyelmet az Adózóna.hu.
Domokos László, 2019. szeptember 9. hétfő, 09:36
Fotó: Getty Images

Azon katások, akiknek százezer forintot meghaladó katás tartozásuk van, felszólító levelet fognak kapni, és ha nem rendezik, kiesnek az adónem (kata - kisadózó vállalkozások tételes adója) hatálya alól, ami nagyon komoly következményekkel jár - hívta fel a figyelmet Kocsis Zoltán, a Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda szakértője a portálon.

Fontos tudni, hogy csak akkor esnek ki, ha az átvett határozatra nem fellebbeznek vagy az jogerőssé válik. Így ha a határozat után rögtön megfizetik a tartozást, akkor katázhatnak tovább.

A szakéártő tapasztalata szerint idén a témában a NAV eddig kapacitáshiánnyal küzdött, de most elkezdte a törlő határozatok tömeges kiküldését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bobby11, 2019.09.09 11:20

Az évtizedekig minimálbért bevallókra és az őket foglalkoztatókra mikor szállnak rá?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html