Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A további mínuszokat megelőzendő intenzív karcsúsításba kezd a világ legrégebbi utazási ügynöksége, aminek keretében például kétszáz veszteséges fiókot zárnak be Nagy-Britanniában a következő két évben. Ez 660 munkahely megszűnését jelenti. Az idei év nemcsak a Thomas Cook számára volt nehéz, hanem az egész ágazatnak − idézte a Financial Times Sam Weihagen vezérigazgatót. A veszteség nagy része egyszeri tétel, ami főleg a brit és a kanadai üzletek gyengébb teljesítménye és egy költséges it-projekt miatt lett ilyen hatalmas − tette hozzá Weihagen.

A fiókbezárások mellett a cégcsoport portfóliójából kikerül ötszáz rosszul teljesítő hotel is, a saját légiflottáját pedig hat géppel csökkentik. Az év viszontagságai a cég részvényeit is megtépázták, március óta több mint 90 százalékot esett az árfolyamuk.
Egyes szakértők a versenyképesség hiányában látják a gyenge teljesítmény okát, ugyanis Európa legnagyobb utazási ügynöksége, a német TUI idén szárnyalt és rekord éves bevételt jelentett. A Thomas Cook ugyanakkor a BBC szerint az egyiptomi és a tunéziai zavargásokat, valamint a thaiföldi árvizeket is megemlítette idei nehézségei okaként − ezek a térségek a cég fő desztinációi közé tartoznak.