Új járműveket kaptak a balatoni katasztrófavédők

Tizennégy új gépjárművel gyarapodott három katasztrófavédelmi igazgatóság. A Balaton régióhoz tartozó Somogy, Zala és Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatósága erdőtűz oltására alkalmas pick-upokat és terepjárókat vehetett át Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.
Szász Péter, 2020. április 22. szerda, 16:00
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A Széchenyi 2020 program részeként futó projekt keretében a szervezet a közelmúltban új gépjárműveket és eszközöket szerzett be, ennek köszönhetően a katasztrófavédelem egységei a régióban rövidebb idő alatt érkezhetnek az egyes káresetek helyszínére. Az egyre gyakoribb erdő-, bozót- és nádastüzeket a nehezen megközelíthető helyeken is megfelelő műszaki felszereltséggel, hatékonyan lehet felszámolni a jövőben - olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

Az érintett megyék igazgatóságai szerdán vezették át az erdőtűz oltására alkalmas hat gyorsbeavatkozót és nyolc Suzuki Vitara terepjárót. A járművek mellett három merev vázas sátorkészlet is a megyékhez került.

Korábban kétéltű mocsárjáró mentőeszközök, erdő- és vegetációtűz oltására alkalmas beavatkozó járművek, tehergépjárművek, valamint búvár- és jégről mentési eszközök kerültek az egységekhez. Ezek mellett koreszerűsítették a balatoni viharjelzőrendszert is. 2019-ben nyolc új viharjelző állomás létesült, a már működő telephelyek pedig modernizálódtak, korszerűsödtek.

HOZZÁSZÓLÁSOK